torstai 23. joulukuuta 2010

Joulu ja maailman valo

.
Joulu on rajapinnan juhla
rajallisuuden ja rajattoman leikkauspiste.

Tarkempia ajatuksia tästä voit halutessasi lukea Kirkkonummen seurakunnan sivuilta, jossa kirjoitan Maailman valosta ja joulusta. Keskustelukumppanina on kirkkonummelainen Maailman valo – ooppera, mutta aihepiiri on laajempi eikä välttämättä vaadi oopperan tuntemista.

Joulun sanoma kohdistuu iankaikkisesta (rajattomasta) ajalliseen (rajalliseen), mutta moni kokee jouluna juuri rajallisuuden vahvasti. Ihmisen hyvä tahto, mutta heikompi toteutuminen antaa usein tulokseksi päinvastaista kuin mitä toivottiin.

Levollinen yhdessäolo perheen kanssa – mutta kiire ja touhu nakertaa, ja samassa tilassa joutuu kohtaamaan rehellisesti toiset. Hyvässä ja vaikeassa.

Keskittyminen kaikista tärkeimpiin, ei-materiaalisiin asioihin – mutta markkinavoimat iskevät joulukrääsän armeijoin.

Toivottavasti sinä, hyvä lukija, onnistut välttymään näiltä karikoilta. Onhan joulu loppujen lopuksi hämmästyttävä mahdollisuus. Kuinka paljon köyhempiä olisimmekaan, jos emme kokoontuisi yhteen kaikista tärkeimpien asioiden äärelle?

Suuren hyvän vuoksi kannattaa taistella hankaluuksiakin vastaan. Perusasioista nauttivaa, yhteisöllistä ja rentoa joulua!

Ei kommentteja: